ALLO - Minho

2015 ALLO - Minho - Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro 0.75l

8

60

per fles

Het is een assemblage van alvarinho en loureiro die tezamen een overheerlijke, frisse stijl wijn voortbrengen. Om de frisheid te bewaken is er in de eerste week van september al geoogst.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Het is een assemblage van alvarinho en loureiro die tezamen een overheerlijke, frisse stijl wijn voortbrengen. Om de frisheid te bewaken is er in de eerste week van september al geoogst.

Proefnotitie

In de neus fijne aroma’s van tropisch fruit en citrus. De smaak biedt dankzij de alvarinho aromatische fruitintensiteit en structuur, terwijl de loureiro juist elegantie en mineraliteit brengt. De wijn is prachtig in balans en ‘licht verteerbaar’ dankzij zijn lage alcoholgraad van 11%!

Schenkadvies

Nu tot en met voorjaar 2017, 10-12°C

Serveer met

Bij kruidige gazpacho met knapperige groene asperges en kruim van jamon Serrano.

Details

Streek

Minho

Herkomst

Minho

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

11%

Druivenrassen

Albariño (wit), loureiro (wit)

Domeininformatie

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro ligt in de meest noordelijke punt van Portugal, in de subregio van het Vinho Verdegebied, genaamd Monção e Melgaço. De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif, met precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Juist deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard alvarinho aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luis en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor details. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en het wijnmaakproces kent maar één doel: zuivere en harmonische wijnen maken. Soalheiro geniet zowel in Portugal zelf als in het buitenland een grootse reputatie. Wij zijn er dan ook trots op om het domein voor Nederland te mogen vertegenwoordigen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen