title

Nr. 5 - 2022

Bekijk de PDF
title

Vinologisch: Kaas en wijn

Geen gastronomisch duo is zo vermaard als wijn en kaas. Mensen die weleens sauternes met roquefort hebben geproefd, die weten – nee wacht, ik loop o...

Lees verder
title

Op hoog bezoek bij Haut-Brion

De afgelopen twee jaar reisden we naar Sassicaia en Petrus. Dit jaar werden we ontvangen op Château Haut-Brion, een Bordeaux die wordt gerekend tot d...

Lees verder
title

Masterclass: Janny van der Heijden

Dit jaar heeft Janny van der Heijden in ieder nummer van Vinée Vineuse haar culinaire licht laten schijnen over allerlei wijn-spijs combinaties. Spec...

Lees verder
title

Champagne: de prestige cuvée van Devaux

Voor iedereen die nét even wat meer wil uitpakken deze kerst, hebben wij de ultieme fles. Champagnehuis Devaux ligt in het meest zuidelijke gedeelte ...

Lees verder
title

Gastcolumn: journalist Edwin Winkels

De weg meandert stroomopwaarts mee met de machtige bedding van de rivier, eerst de Miño, daarna de Sil. Langs de kleinst mogelijke dorpen, vaak van n...

Lees verder
title

Binnenkomst kerstdiner: verrassende bubbels

Traditiegetrouw beginnen we het kerstdiner met een feestelijk aperitief. We selecteerden voor u zeven van onze favoriete mousserende wijnen. Stuk voor...

Lees verder
title

Banyuls en Bonbanyuls; een échte traktatie

Er zijn van die tradities die we graag in ere houden. Het perfecte huwelijk van bonbanyuls met banyuls, de gelijknamige zoete wijn uit de Roussillon, ...

Lees verder
title

Achtergrondverhaal: alles over het houten vat

Grote wijnen verblijven vaak op eikenhouten vaten. Hierdoor worden ze beter en complexer. Xavier Kat legt uit wat de voordelen zijn van deze interessa...

Lees verder
title

Nieuw champagnehuis: Delavenne

De Champagnestreek is volop in beweging. De vraag naar kleinschalig geproduceerde champagne wordt steeds groter. Steeds meer liefhebbers ontdekken dat...

Lees verder
title

Drie mythische wijnen uit Bordeaux

Toen de wereldtentoonstelling in 1855 werd georganiseerd in Parijs, was keizer Napoleon III vastberaden om de hele wereld te laten zien waar ‘zijn' ...

Lees verder
title

Ripasso Valpolicella mag niet ontbreken deze kerst

Wanneer het hoofdgerecht deze kerst om krachtig rood vraagt, dan bevelen wij u daar van harte onze Ripasso multo superiore bij aan! Deze geliefde rode...

Lees verder
title

Voor ons dé rode kerstwijn

Al in de veertiende eeuw werd er wijn gemaakt op het prachtige landgoed Can Feixes, dat nu in bezit is van de sympathieke familie Huguet. De drie broe...

Lees verder
title

Een klassiek witte kerst

Dit is nou zo’n wijn die voor kerst gemaakt lijkt te zijn. Deze chardonnay doet het namelijk fantastisch aan tafel. Staat er dit jaar zalm op het me...

Lees verder
title

De kelder van Stach Schaberg

Stach weet wat lekker is, is de zinsspreuk van zijn 28 Stach-winkels. Maar geldt dit eigenlijk ook voor zijn eigen wijnkelder?Stach, kunnen we wel ...

Lees verder
title

De geur van kerst

Ik weet niet hoe u het ervaart maar ik vind het knap wat mensen allemaal kunnen ruiken in een wijn, bloemetjes, sterappels of typisch rood fruit. Ik k...

Lees verder