Alle uitgaven
Oratoire Saint-Martin: Het beste wat Cairanne te bieden heeft

Oratoire Saint-Martin: Het beste wat Cairanne te bieden heeft

Dikwijls gelegen op een heuveltop, omringd door wijngaarden. Cairanne is zo’n dorp en haar wijnen werden tot voor kort geschaard onder de noemer Côtes du Rhône Villages. Toch hebben de...

Lees verder
Onder de loep: Gamay

Onder de loep: Gamay

In deze rubriek gaan we iets dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste druiven. Dit keer staat de gamay noir in de schijnwerpers. Deze druif is...

Lees verder
In de wijn gedoopt: Oh what a night

In de wijn gedoopt: Oh what a night

Zijn voorkomen, zijn humor, zijn ongezouten meningen. Wie hem volgt op Instagram weet wat ik bedoel. Ooit begonnen met een piepklein wijngaardje in de Bourgogne, heeft Jean-Marie inmiddels nogal wat...

Lees verder
Great news uit Nieuw-Zeeland

Great news uit Nieuw-Zeeland

We nemen jullie mee terug naar 2019. We zitten met Ruud en een glas Staete Landt nog even na te praten na Proeven tussen de Stellingen. Ruud vertelt over een...

Lees verder
De kelder van wijnmaker in spe Rianne Ogink

De kelder van wijnmaker in spe Rianne Ogink

Rianne is student viticulture & enology, een wijnbouwkundige opleiding aan de Science Agro University in Bordeaux. Daarvoor loopt ze momenteel stage bijhet prestigieuze Château Palmer in Margaux. Als onderdeel van...

Lees verder
Carte Blanche met Menno Wigmore

Carte Blanche met Menno Wigmore

Menno is al bijna acht jaar een bekend gezicht bij Okhuysen. Als winkelmanager is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze schatkamer in het centrum van Haarlem. Met...

Lees verder
Riesling - De wonderbaarlijke terugkeer van een onmogelijke druif

Riesling - De wonderbaarlijke terugkeer van een onmogelijke druif

Lars Daniëls is Magister Vini, mede-eigenaar en adjunct-hoofdredacteur van het wijnblad Perswijn, en groot rieslingkenner. Als er iemand weet wat de aantrekkingskracht van deze druif is, is het Lars wel:...

Lees verder
Aan tafel met de Groente Amsterdammer

Aan tafel met de Groente Amsterdammer

Tuinder Kasper Hoex zul je niet snel stil zien zitten. Er is namelijk altijd wel wat te doen op het Beverwijkse Landgoed Rorik van waaruit hij zijn biologische-groentepakkettenservice runt. Het...

Lees verder
Stoepwijn: Eva Posthuma de Boer proeft Chianti

Stoepwijn: Eva Posthuma de Boer proeft Chianti

We hadden het al horen gonzen over La Nonna, een naar het scheen drieëntachtigjarig fenomeen die als privékok had gewerkt voor miljardairsfamilie Agnelli, de oprichters van Fiat. Nu, op haar...

Lees verder
Nieuw domein uit de Anjou: Terre de l'Élu

Nieuw domein uit de Anjou: Terre de l'Élu

Charlotte en Thomas staan namelijk niet alleen garant voor een bijzonder verhaal, maar vooral voor spectaculair mooie wijnen die wat extra achtergrondinformatie kunnen gebruiken om ze nog beter tot hun...

Lees verder
Vinologisch: Nooit meer bang voor zuren

Vinologisch: Nooit meer bang voor zuren

Dat is niet zo gek als je bedenkt dat het woord in onze taal negatieve toepassingen kent. Bovendien zijn er veel wijnen die harde, onaangename zuren hebben. Vaak zijn dit...

Lees verder