Alle uitgaven
In de Loire wemelt het van de verhalen

In de Loire wemelt het van de verhalen

De mensen die ons volgen op Instagram en Facebook hebben al volop kunnen meegenieten van de diverse inkoopreizen die we dit jaar al maakten, de domeinen die we hebben bezocht...

Lees verder
Onder de loep: Gewurztraminer

Onder de loep: Gewurztraminer

In deze rubriek gaan we iets dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste druiven. Aan de hand van voorbeelden uit ons assortiment laten we de overeenkomsten...

Lees verder
In de wijn gedoopt: Sprakeloos

In de wijn gedoopt: Sprakeloos

Het probleem van schrijven over wijn is dat woorden snel tekortschieten. Kwam ik bij mijn eerste proefnotities nog weg met ‘mooie balans, prachtige zuren en sporen van wilde gist’, al...

Lees verder
Koningin van de riesling: Sybille Kuntz

Koningin van de riesling: Sybille Kuntz

De Steillage (Duits voor ‘steile wijngaard’) van Sybille heeft een helling tot maar liefst 70%. Het verbouwen en onderhouden van druivenstokken is er zeer intensief en niet zonder gevaar. Wat...

Lees verder
De kelder van Xavier Auerbach

De kelder van Xavier Auerbach

Aan het woord is Xavier Auerbach, een grootheid op het gebied van belastingadvies, maar vandaag op bezoek in de rol van wijnfanaat. Want fanatiek is hij. We hebben afgesproken bij...

Lees verder
Masterclass: Dansen op de vulkaan

Masterclass: Dansen op de vulkaan

Sicilianen zijn wijnliefhebbers. Gemiddeld drinken ze zo’n 5 maal zoveel wijn als wij in Nederland. En dan vooral bij de lunch en het diner. Want als één ding hier hoog...

Lees verder
Op inkoopreis in de Loire

Op inkoopreis in de Loire

De Loire is met zijn meer dan 1000 km lengte niet alleen de langste rivier van Frankrijk, hij is tevens naamgever aan hetmeest uitgestrekte wijngebied van het land. Niet verwonderlijk...

Lees verder
Aan tafel met aspergeteler Johan Buijs

Aan tafel met aspergeteler Johan Buijs

Wij Nederlanders zijn gek op de asperge. Een deel van de magie van de asperge zit hem in het feit dat hij maar zo kort verkrijgbaar is, grofweg van begin...

Lees verder
Het Okhuysen proefpanel proeft Pinot noir

Het Okhuysen proefpanel proeft Pinot noir

Omdat we het bij Okhuysen belangrijk vinden dat ook wij met regelmaat het assortiment blind proeven, schuiven dit keer naast Xavier zelf, Yves van Maren, Femke Pruis (beiden vinoloog) en...

Lees verder
Eva Posthuma de Boer: Out of Africa

Eva Posthuma de Boer: Out of Africa

Het begon op mijn vijftiende, toen ik de film Out of Africa zag, en het verlangen naar dat magische continent toesloeg. Ik draaide de videoband met de film grijs, en...

Lees verder
Nieuw domein: Logan Wines uit Australië

Nieuw domein: Logan Wines uit Australië

Wijnen met balans en daarmee ook een zekere frisheid, hebben onze voorkeur. Nu staat Australië vooral bekend om zijn ‘blockbusters’, wijnen die compact, jammig en rijk zijn. De vraag in de...

Lees verder
Paltrinieri: Lambrusco van wereldklasse

Paltrinieri: Lambrusco van wereldklasse

Alberto is net terug uit de Verenigde Staten en Canada en nog enigszins jet-lagged. Hij heeft in een korte tijd een tiental steden aangedaan om klanten te ontmoeten en proeverijen...

Lees verder
Vinologisch: Driedimensionaal proeven

Vinologisch: Driedimensionaal proeven

Iedereen leek het te doen. Het kwam een beetje potsierlijk op mij over, omdat ik altijd had geleerd dat slurpen onbeleefd was. En wijn, zo was mijn redenatie, is een...

Lees verder