Alle uitgaven
De warmte van Italië in je glas

De warmte van Italië in je glas

Het hedonistische karakter van de krachtige rode amarone, met zijn tonen van ingemaakt zwart fruit, specerijen en pure chocolade, maakt hem onweerstaanbaar lekker. Tegelijk is het de gelaagdheid, spanning en...

Lees verder
Iedere generatie voegt weer iets toe

Iedere generatie voegt weer iets toe

Wat het precies was, wist ik eerst niet goed te plaatsen, maar inmiddels denk ik eruit te zijn. Ik heb gewoon weer heel veel lol in mijn werk gekregen. En...

Lees verder
Magische wijn: Château de Fargues

Magische wijn: Château de Fargues

Sauternes, de koning der wijnen en wijn der koningen. De reputatie van deze streek in het zuiden van Bordeaux is groot. De wijnen zijn op hun best subliem, uniek en...

Lees verder
Het grote wijn-spijs debat

Het grote wijn-spijs debat

We zitten bij Café Parlotte op de Westerstraat in Amsterdam, een van de allerleukste wijnrestaurants die we kennen, vol liefde en aanstekelijk enthousiasme vormgegeven door Margot Los en haar team....

Lees verder
Sassicaia: het verhaal achter de mythe

Sassicaia: het verhaal achter de mythe

I FROZE MY ASS FOR THE 81 SASS stond op een button die werd uitgedeeld aan mensen die in de rij stonden om een fles Sassicaia 1981 te bemachtigen bij...

Lees verder
Decanteren kun je leren

Decanteren kun je leren

Wanneer een wijn op dronk is, geven we standaard in onze wijnomschrijvingen aan. Maar vaak krijg ik de vraag: “Wanneer moet je wijn nou in een karaf schenken?” Al tijdens...

Lees verder