Alle uitgaven
Iedere Vinée Vineuse is een teamprestatie

Iedere Vinée Vineuse is een teamprestatie

Toen ik me onlangs liet ontvallen dat ik aan allemaal dingen niet toekom, omdat ik erg druk ben, vroeg mijn gesprekspartner zich met enige verbazing af waarmee ik dan zoal...

Lees verder
Joan Arrufí Peig tovert met mediterrane rassen

Joan Arrufí Peig tovert met mediterrane rassen

In juni waren wij met het hele team een lang weekend in Baskenland en Rioja ter ere van ons 155-jarig bestaan. Op de laatste dag genoten wij van een fantastische...

Lees verder
In de wijn gedoopt: De kleren van de Marquis

In de wijn gedoopt: De kleren van de Marquis

Ik kan er een graadje naast zitten maar wijn is voor 12% alcohol en voor 88% perceptie. We denken allemaal dat we er niet instinken maar uiteindelijk proeven we wat...

Lees verder
Okhuysen klassiekers: Michel Tête

Okhuysen klassiekers: Michel Tête

Na de successen van Michel begint zoon Sylvain nu een steeds grotere rol op zich te nemen in het wijnbedrijf, dat al generaties lang in bezit is van de familie....

Lees verder
De kelder van Derk Lemstra

De kelder van Derk Lemstra

Toen Derk benaderd werd voor deze rubriek, moest hij daar even goed over nadenken. Zelf leest hij Vinée Vineuse graag en zeker ook de interviews, maar hij wilde niet pretentieus...

Lees verder
Masseria Cuturi; perfectie uit Puglia

Masseria Cuturi; perfectie uit Puglia

De primitivo’s van Masseria Cuturi, maar ook de andere cuvées hebben in korte tijd een grote fanschare binnen Okhuysen opgebouwd. Zou het misschien iets te maken hebben met de populariteit...

Lees verder
Mythische wijn: Dirler-Cadé

Mythische wijn: Dirler-Cadé

De Elzas is één van de grote terroirs van Frankrijk. De noordelijke ligging zou misschien een koel klimaat doen vermoeden, maar met tweeduizend zonuren per jaar is het hier zeldzaam...

Lees verder
Masterclass: Alle gekheid op een stokje

Masterclass: Alle gekheid op een stokje

Mijn eerste gedachte bij het horen van de naam van deze witte wijn was dat het een Griekse wijn zou zijn, maar hoe ver ik dáár naast zat, realiseerde ik...

Lees verder
Achtergrond: Is bio beter?

Achtergrond: Is bio beter?

Ook wij proberen steeds duurzamere keuzes te maken: we eten iets minder vlees, en het liefst lokaal en biologisch geteeld. En als we het over wijn hebben, drinken we minder...

Lees verder
Aan tafel met Roderick van Oosterom

Aan tafel met Roderick van Oosterom

Het zal je maar gebeuren. De leiding krijgen over het familierestaurant, precies op het moment dat de horeca voor lang-ere tijd dicht moet. Het overkomt Roderick van Oosterom van Restaurant...

Lees verder
Mijn eerste glas wijn

Mijn eerste glas wijn

Mijn eerste ontmoeting met wijn moet rond mijn tiende zijn geweest. We zijn zoals elk jaar met het gezin en de vouwwagen naar Frankrijk. Mijn vader moet onderweg nog langs...

Lees verder
Wie Roussillon zegt, zegt de familie Parcé

Wie Roussillon zegt, zegt de familie Parcé

Roussillon wordt systematisch in een adem met de Languedoc genoemd. Het kleine Roussillon heeft echter toch wel degelijk een heel eigen identiteit en karakter. Deze schitterende streek ligt aan de...

Lees verder
De Maestro van Mendoza

De Maestro van Mendoza

Wijnmaker Karim Mussi Saffie van Altocedro is een trotse nazaat van Libanese immigranten in Argentinië. We werken bij Okhuysen al jaren met zijn prijswinnende wijnen en mochten Karim meerdere malen...

Lees verder
Vinologisch: Biologisch-dynamisch in weinig woorden

Vinologisch: Biologisch-dynamisch in weinig woorden

Onlangs bracht ik een bezoek aan Mas d’en Gil in Priorat. Wat mij direct opviel, was het ontzag dat Marta Rovira, eigenaar en wijnmaker van dit Catalaanse domein, heeft voor...

Lees verder