Alle uitgaven
Niet te missen: Lössterassen 2023

Niet te missen: Lössterassen 2023

Dit domein beschikt over een ongeëvenaarde kennis van het lokale terroir: al sinds de oprichting in 1452 wordt de relatie tussen het koele klimaat en de lössbodem vertaald in onderscheidende...

Lees verder
Voorproeven: Wij(n) van WC-eend

Voorproeven: Wij(n) van WC-eend

Dat is natuurlijk fantastisch en een bevestiging dat we iets goed doen. Zelf denk ik graag dat dit voortkomt uit een heel goede service, ontzettend goede en loyale medewerkers en...

Lees verder
Een shiraz die je bijblijft

Een shiraz die je bijblijft

Bij Okhuysen zoeken we namelijk altijd naar wijnen met frisheid, elegantie en levendigheid. Deze shiraz van Johan Kruger is daar een excellent voorbeeld van; hij blinkt uit door een verfrissende...

Lees verder
De streken van Job: Rías Baixas

De streken van Job: Rías Baixas

Wat definieert een wijnstreek? Om het antwoord te vinden op die vraag – en ik vind het heerlijk om me daar in te verdiepen – lees ik me altijd goed...

Lees verder
Carte Blanche met Paul Geerts, sommelier van Ratatouille

Carte Blanche met Paul Geerts, sommelier van Ratatouille

Paul Geerts is een bekend gezicht bij Okhuysen. Als sommelier bij Ratatouille* voorziet hij zijn gasten op bevlogen wijze van deskundig advies. Maar wat drinkt hij zelf het liefst? We...

Lees verder
In de wijn gedoopt: Niet te koop

In de wijn gedoopt: Niet te koop

In al haar broze schoonheid ligt het daar op de koude klinkers, haar frêle knalblauwe blaadjes in scherp contrast met de omringende Febo-zakjes. Meteen gaat mijn fantasie er mee aan de...

Lees verder
25 jaar bij Okhuysen: Mee op inkoopreis

25 jaar bij Okhuysen: Mee op inkoopreis

Als kind wist ik dat mijn vader ‘in de wijn’ werkte. Maar wat dat nu precies inhield, wist ik dan weer niet. Het was in ieder geval een druk bestaan,...

Lees verder
Nieuw domein: Magna Vides

Nieuw domein: Magna Vides

Pas in de jaren negentig van de vorige eeuw werden de wijnen van deze streek echt ontdekt. In die tijd was Louis Kat een van de eerste Nederlanders die op...

Lees verder
De kelder van wijnliefhebber Ramon Baljé

De kelder van wijnliefhebber Ramon Baljé

We zijn op bezoek bij vaste klant en wijnautodidact Ramon Baljé, die ons uitnodigde om voor deze rubriek een kijkje in zijn kelder te komen nemen. We kennen Ramon als...

Lees verder
De Pays d'Oc wijnen van Louis Max en David Duband

De Pays d'Oc wijnen van Louis Max en David Duband

Zoals het wel vaker gaat bij wijnmakers met een artistieke inslag, krijgt Duband behoefte aan een nieuwe uitdaging. Hij gaat op zoek naar een nieuw project. In Maison Louis Max...

Lees verder
De wonderlijke wereld van de wijnjournalistiek

De wonderlijke wereld van de wijnjournalistiek

Begin dit jaar begon bij ons de telefoon te rinkelen en simultaan werden we overspoeld door mails. Of we het nieuwe oogstjaar Sassicaia al aan gingen bieden en of er...

Lees verder
Aan tafel met de man achter Grutto: Berend te Voortwis

Aan tafel met de man achter Grutto: Berend te Voortwis

Het is vlak voor kerst wanneer we met Berend afspreken op het hoofdkantoor van Grutto in Abcoude. Het is misschien wel de drukste tijd van het jaar voor ons allebei...

Lees verder
Masterclass: In kannen en kruiken

Masterclass: In kannen en kruiken

Ik heb het over de Italiaanse dolcettodruif, die buiten Piemonte nog betrekkelijk onbekend is. Een druif in de schaduw van haar beroemde zus nebbiolo uit hetzelfde gebied, en eentje die...

Lees verder
Okhuysen proefpanel: Chardonnay op de proef

Okhuysen proefpanel: Chardonnay op de proef

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van Vinée Vineuse en dus ook weer een nieuwe bijeenkomst van ons proefpanel. Terwijl iedereen een plek aan tafel zoekt en de laatste wijnnieuwtjes...

Lees verder
Wijn-spijs: wat drink je bij pittig eten?

Wijn-spijs: wat drink je bij pittig eten?

Woudt: Toen ik als sommelier werkte, vond ik het combineren van wijn en spijs één van de boeiendste thema’s. Ook nu, als horeca-adviseur, ga ik enkel voor de allerbeste combinaties....

Lees verder
Youp & Xavier: Gladjakkers

Youp & Xavier: Gladjakkers

In deze column bestoken ze elkaar met prangende wijnvragen. Xavier opent het bal.

Lees verder
Interview met een wijnmaker: Pierre en Elie Genoux

Interview met een wijnmaker: Pierre en Elie Genoux

Waar Pierre inmiddels alweer tien jaar meedraait op het familiedomein, keerde Elie pas twee jaar geleden terug naar het nest om er zijn carrière voort te zetten. Elie: “Als kind...

Lees verder
Vinologisch: Acquired taste

Vinologisch: Acquired taste

Terwijl ik er voor het eerst naar luisterde, moest ik vol teleurstelling bekennen dat ik er niets aan vond. Maar de cd had 20 euro gekost, veel geld, verdiend met...

Lees verder
Afdronk: Guffens op z'n gulst

Afdronk: Guffens op z'n gulst


In de kersteditie van Vinée Vineuse 2023 kon je alles lezen over deze wijnmaker, in het interview dat Aad Kuijper met hem had. Of hij het nu alleen bij zijn...

Lees verder