Ontdek alle seizoenen

Boergondisch: Herfst

Door Eva Posthuma-de Boer, 1 november 2023

Boergondisch: Herfst

Sardientjes-la vache qui rit-rillettes op zelfgebakken blini’s Wijntip: La Grange - Muscadet Sèvre et Maine -Domaine Luneau-Papin Dit vol en ziltig hapje met combineert goed met een zachte maar ziltige wijn uit de Loire. De structuur van de wijn blijft mooi overeind bij de romigheid van het gerecht. Klik hier voor de wijn Kaas-gougères Wijntip: Champagne Brut Blanc de Bla...

Lees verder
Boergondisch: Zomer

Door Eva Posthuma-de Boer, 1 november 2023

Boergondisch: Zomer

Radijsboter Wijntip: Chablis, Domaine d'Elise Is er een fijner aperitief dan een perfect gekoeld glas chablis? Het Franse terras en zonnetje moet u er zelf even bijdenken. Klik hier voor de wijn Zonnetaart met tomatentapenade, ansjovis, olijven, kappertjes Wijntip: Sauvignon Touraine, Domaine Jacky Marteau Deze wijn geeft direct de geur van de zomer en de zee. Een zeer expr...

Lees verder
Boergondisch: Lente

Door Eva Posthuma-de Boer, 1 november 2023

Boergondisch: Lente

Driemaal borrelbeleg Wijntip: Les Graimenous - Crémant de Limoux brut, Domaine J. Laurens Bij deze drie zomerse hapjes schenken we een lekkere frisse bubbel. Crémants kunnen uit meerdere regio's in Frankrijk komen. Die uit Limoux hebben lekker wat body en romigheid. Klik hier voor de wijn Raapsteeltjessalade met gebakken gésiers confits de canard Wijntip: Tavel rosé 'La ...

Lees verder
Boergondisch: Winter

Door Eva Posthuma-de Boer, 1 november 2023

Boergondisch: Winter

Roquefortdip met roodlofscheutjes / Zwarte radijs met tonijnmousseWijntip: Vouvray brut mousseux Vignobles BrisebarreWanneer je fris maar toch smaakvol wil beginnen is Vouvray een zeer fijne keuze. Deze chenin blanc is zowel fris als zachtrijp. De zoute smaak van de roquefortdip is heerlijk contrasterend met de zachtzoete fruittonen. Terwijl deze zuren heerlijk eetlustopwekend zijn. ...

Lees verder